Project

Vliegveld Düsseldorf

BKC heeft al jaren een duurzame relatie met vliegveld Düsseldorf. De samenwerking is versterkt toen in 2016 een megaproject op vliegveld Düsseldorf startte. Na volbrengen van dit project gedurende 5 maanden is een vervolgtraject gestart.

Al jarenlang verzorgt BKC het groen op de landingsbanen van het vliegveld. In 2016 was het de uitdaging om de putten op de landingsbanen eens grondig onder handen te nemen. De 425 putten waren verouderd en om de vliegveiligheid meer zeker te stellen, zijn de putten door BKC flink opgeschoond. Vervolgens zijn de putten opgevuld met kiezelstenen en afgetrild. Het werk werd in de nacht uitgevoerd, het vliegverkeer moest uiteraard reguliere doorgang vinden.

425 PUTTEN

In totaal zijn er 425 putten schoongemaakt. De duur van dit project was 5 maanden waarbij wekelijkse 5 nachten werd gewerkt met ca. 10 personen. Hierbij is meerder materieel ingezet geweest, te denken aan rupskranen, rupsdumpers, tractor met container, tractorfrees, speciale zaaimachine, vrachtwagens, meerdere shovels en speciale verlichting.

Met het herstellen van de putten is het gras van de landingsbanen natuurlijk aangetast. Dit is door BKC hersteld door nieuwe graszoden te plaatsen. Om stofvorming te voorkomen is kippengaas over de nieuwe graszoden geplaatst. Stofvorming kan namelijk erg gevaarlijk en schadelijk zijn voor opstijgende vliegtuigen. Met behulp van deze creatieve oplossing bleven de graszoden op hun plek, konden ze wortelen en vormde het niet langer een gevaar voor de vliegveiligheid.

Bij de oplevering van het project was de opdrachtgever meer dan tevreden en heeft BKC complimenten voor de professionele uitvoering van het project ontvangen.

BEWATERING

Juli 2017 is in het verlengde van het project een nieuw project uitgevoerd op het vliegveld. De graszoden bleken nog een uitdaging te zijn, zonder water zou het geplaatste kippengaas geen bijdrage leveren en zou er geen mooie grasmat groeien. Daarom heeft opdrachtgever vliegveld Düsseldorf BKC gevraagd een watersysteem te ontwikkelen zodat het gras op gezette tijden genoeg water krijgt.

BKC ontwikkelde een modulaire beregeningsinstallatie. Deze is aangelegd en getest en volledig geaccordeerd door onze opdrachtgever. Het prestigieuze systeem voorziet alle landingsbanen op de zuidbaan van water. Een project waar BKC trots op is.

 

Overige projecten

Bekijk hier meer van onze projecten.