Nieuws

Biomassacentrale Fürstenwalde

CO² reductie en duurzaamheid is corebusiness voor BKC.

Zo probeert BKC haar eigen uitstoot te beperken en te compenseren door onder andere zelfvoorzienend in warmte te zijn. Daarnaast is onze blik naar buiten gericht en zoeken we naar nieuwe innovatieve, duurzame ideeën om ons groene steentje bij te dragen in de wereld. Sinds enkele jaren is er miscanthus aangeplant. een snelgroeiend gewas, bekend om de hoge CO² opname en uitstekend geschikt als biomassa en basis voor bio-energie. Groenafval vanuit projecten die worden uitgevoerd door BKC en de miscanthus worden versnipperd tot biomassa.

Sinds deze zomer zijn wij de trotse eigenaar van een biomassa centrale in Fürstenwalde, Duitsland. Fürstenwalde is een gemeente in de Duitse deelstaat Brandburg (ten oosten van Berlijn). Het kent ongeveer 31.000 inwoners. In de gemeente staat een biomassacentrale, welke al enige tijd buiten gebruik was.
In september 2015 is  de centrale door BKC overgenomen met als doel ca 300 woningen voor een periode van 15 jaar duurzaam te kunnen verwarmen.
De centrale heeft een capaciteit van 2 Megawatt en is modulair uit te breiden tot 4 Megawatt.

In samenwerking met de gemeente Fürstenwalde is er 30 ha miscanthus aangeplant. Deze dient als aanvulling op de biomassa uit groenafval uit de regio. Met deze vrijkomende biomassa kunnen wij dan ook de komende 15 jaar voor een vaste prijs duurzame warmte leveren.
BKC is ook in Duitsland een partner voor groene energie en genereerd op duurzame manier warmte!