Project

Andere projecten en activiteiten

Naast grote projecten en dagelijkse bedrijvigheid houdt BKC BV zich nog met veel meer bezig. Of het nu is voor een betere maatschappij, CO2-besparing of gewoon omdat we het leuk vinden. Hieronder een kleine greep uit onze projecten en activiteiten.

Outdoor Gelderland

Outdoor Gelderland is het internationale paardensportevenement waar topsport, breedtesport, aangepaste sport, paardensportliefhebbers en het bedrijfsleven samenkomen. 

Al jaren sponsort BKC het grote paardenevenement Outdoor Gelderland met groen en snippers. Voor meer informatie over dit evenement: www.outdoorgelderland.nl.

CO2-gastles NME

Met veel plezier heeft BKC gastlessen verzorgd over CO2 besparing en miscanthus aan het basisonderwijs.  Voor meer informatie: www.nmeliemers.nl.


Biomassacentrale Fürstenwalde

Sinds 2015 heeft BKC BV haar eigen biomassacentrale in Fürstenwalde. Hier worden nu zo’n 400 huizen in de omgeving duurzaam verwarmd door groenafval en- snippers. De centrale heeft een capaciteit van 2 Megawatt en is modulair uit te breiden tot 4 Megawatt.

In samenwerking met de gemeente Fürstenwalde is er 30 ha. miscanthus aangeplant. Deze dient als aanvulling op de biomassa uit groenafval uit de regio. Met deze vrijkomende biomassa kan BKC BV de komende 15 jaar voor een vaste prijs duurzame warmte leveren. BKC BV is ook in Duitsland een partner voor groene energie en genereert op duurzame manier warmte!

Symposia en beurzen

BKC BV vertelt graag over het gebruik van Miscanthus (olifantsgras), miscanthus papier en de visie waarin een grondstoffenfabriek voor de productie van cellulose centraal staat. Met veel enthousiasme zien wij een duurzame toekomst voor ons waarin miscanthus de industrie positief zal beïnvloeden. 

Ook het gebruik van bindmiddel lignine, dat afkomstig is uit olifantsgras, is van grote invloed op het reduceren van CO2. 

Kijk voor meer informatie over deze onderwerpen ook op de volgende websites:

Trainingen

Waarde hechten aan veilig werken en het voldoen aan de steeds strengere eisen van onze opdrachtgevers; redenen om voor onze medewerkers en onderaannemers trainingen te volgen zoals:

  • VCA,
  • Veilig werken met de hoogwerker,
  • Bedrijfshulpverlening,
  • Veilig werken langs de weg.

 

De organisatie vindt plaats in samenwerking met diverse opleidingscentra zoals Escape Opleidingen en Arbo Centrum.

           

Verwerken groenafval

Hout en groenafval afkomstig van projecten en aannemingswerken, wordt gerecycled. Het (versnipperde) hout wordt ingezet voor opwekking van elektriciteit en warmte.