Update: groenrenovatie businesspark Duiven

08 jun Update: groenrenovatie businesspark Duiven

Sinds oktober 2014 voeren wij groenrenovatie uit op het bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf in Duiven. Na een gedegen voorbereiding zijn we in maart 2015 begonnen met het plantwerk. Inmiddels zijn we bezig met de derde fase van het project en hebben we al een groot gedeelte van het groen op het bedrijventerrein aangepakt en verduurzaamd. 

 

Het project is een samenwerking tussen gemeente Duiven en BKC. Het bedrijventerrein, Centerpoort-Nieuwgraaf, is een van de drukst bezochte bedrijventerreinen van Nederland door het aanbod van gerenommeerde bedrijven en de goede bereikbaarheid. Om ervoor te zorgen dat het bedrijventerrein ook in de toekomst goed bereikbaar blijft, heeft de gemeente Duiven het project ter groenrenovatie opgestart. Binnen het project werken we nauw samen met hoveniersbedrijf Teun Aleven en hoveniersbedrijf Mark ter Horst.

Met onze unieke BKC Groenscan zorgen we voor een verbeterde (beeld-)kwaliteit, financieel besparing en een duurzaam karakter van het bedrijventerrein. Het uitgebalanceerde assortiment aan beplanting maakt van het groen een kleurrijk geheel. Dit bevordert de uitstraling van het business park en is bovendien aantrekkelijk voor bezoekers en nieuwkomers. Alle beplanting die we gebruiken is duurzaam gekweekt onder de milieukeur. Doordat de beplanting enkel winteronderhoud nodig heeft, scheelt die in CO2 uitstoot van gebruikte machines en vervoer. Met onze duurzame beplanting garanderen we tevens dat er een totale financiële besparing van 10% is na drie jaar op het onderhoudsbudget ten opzichte van traditioneel gazon.

 

Een impressie van het resultaat: