Tekenbeten en lyme

10 jun Tekenbeten en lyme

Voordat je de natuur ingaat, controleer dan eerst wat de verwachte tekenactiviteit is! Hoe hoger de activiteit, hoe hoger de kans gebeten te worden.

Vergeet na een wandeling of werkzaamheden in de natuur daarom niet dat het enorm belangrijk is om jezelf te controleren op tekenbeten.

Wil je liever weinig risico lopen? De website Tekenradar.nl geeft voor elke plaats in Nederland een verwachting aan voor het tekenactiviteitsniveau. Ook tref je hier voorlichting aan over tekenbeten en de ziekte van Lyme.

De website heeft als doel om actuele informatie te verschaffen en hoopt dat met deze informatie meer mensen actief aan preventie zullen doen. Mensen worden geattendeerd op de kans op tekenbeten en de ziekte van Lymegevallen in Nederland. Ze worden geïnformeerd over hoe vaak aanhoudende klachten ontstaan en worden bewust gemaakt van de risico’s en risicofactoren. Hopelijk heeft dit impact op het ontwikkelen van acute en/of aanhoudende klachten.

BKC is als specialist in boomverzorging, groen en milieu veel werkzaam in de natuur. Zij is zich bewust van de risico’s dat buiten werken met zich meebrengt en steunt het doel van het RIVM.

Wil je meer weten over de tekenradar? Check dan hun website: https://www.tekenradar.nl

Wil je melding doen van een tekenbeet? Dat kan hier.