Miscanthus Papier

MISCANTHUS PAPIER

Naast het opwekken van energie voor biomassa is miscanthus in al haar veelzijdigheid ook geschikt voor het maken van papier.

 

De vraag naar cellulose stijgt binnen verschillende industrieën. De snelle groei van het miscanthus gewas en de hoeveelheid cellulose  maken het een goede vervanger van hout in het vervaardigen van papier.

 

Met deze feiten op een rij was het idee om van miscanthus papier te maken snel geboren en een samenwerking met Schutpapier te Heelsum snel gevonden. Deze oudste papierfabriek van Nederland staat bekend om haar duurzame karakter en maakte eerder al papier van tomaten- en peperplanten. BKC levert de vezels en Schutpapier heeft de kennis en technologie om het tot papier te vervaardigen.

 

Na verschillende onderzoeken naar de beste en meest duurzame ontsluitingstechnieken voor de cellulose is het eerste papier op basis van miscanthusvezels inmiddels geproduceerd.
Met dezelfde kwaliteit als regulier papier, maar beter voor het milieu. Hier zijn we trots op.

 

Dit is nog maar het begin. Inmiddels print BKC uitsluitend op papier van miscanthus. De volgende stap is het creëren van bewustwording bij het grotere publiek. Vanaf september 2015 werken studenten Graphic Design Artez aan een boek van en over olifantspapier om het grotere publiek te bereiken.

Olifant