Miscanthus

Bijdragen aan een groene wereld

Miscanthus sinensis giganteus (olifantsgras) is dankzij haar lage vochtigheidspercentage en de grote hoeveelheid aan jaarlijkse droge massa zeer geschikt voor het opwekken van energie in biomassacentrales. Daarnaast zijn er na bewerking van dit gewas ook bouwmaterialen, bioplastics en zelfs papier van te maken.

 

BKC heeft een eigen(wijze) visie op duurzaamheid en milieu. Wij telen het duurzame energiegewas miscanthus op niet optimaal benutte gronden en langs snelwegen, waardoor ook de diverse andere voordelen van het gewas optimaal tot zijn recht komen.

  • Miscanthus is een C4 gewas en dus zeer efficiënt in het vastleggen van CO2
  • Meer cellulose dan hout
  • Vrijwel geen bestrijdingsmiddelen nodig door snelle groei
  • Vrijwel geen bemestingsbehoefte
  • Non-invasief gewas (geen problemen bij verwijdering van het gewas)
  • Draagt bij aan de biodiversiteit

De gehele keten ten aanzien van het opwekken van biomassa door middel van het miscanthus gewas wordt door BKC verzorgd, inclusief de investering in de gehele installatie, het onderhoud, de brandstofvoorziening en de warmtegarantie. Tevens geven wij door de inzet van onze eigen storingsdienst een gegarandeerde back-uptijd van enkele uren.

 

Inmiddels hebben wij in diverse gemeenten in Nederland miscanthus aangeplant. Sinds 2013 planten we miscanthus in Hongarije en ook in Duitsland zijn sinds 2014 enkele hectares geplant.

 

Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor.