Miscanthus papier in productie!

23 feb Miscanthus papier in productie!

Onze miscanthus dient niet alleen voor bio-energie, we maken er ook papier van!
Dat proces van papier maken is nu in volle gang.

Op het moment wordt er bij Schut Papier namelijk 650 kg 100 grams wit papier, 150 kg 200 grams wit papier en 25 kg 100 grams zwart papier gemaakt!

Op onderstaande foto’s een kleine impressie van het productieproces. Allereerst is de lignine van miscanthus toegevoegd (bruine snippers), vervolgens wordt het gemengd en is het een pap. Deze pap komt op de rollen te liggen. Met een goede snelheid gaat het door de machine heen waar het achtereenvolgens genat en gedroogd wordt. Het uiteindelijke resultaat: een mooie rol wit en zwart miscanthus papier!

 

Van dit papier wordt het eerste boek van miscanthus gemaakt. Dit boek is vormgegeven door studenten van ArtEZ hogeschool voor de Kunsten en dient als drukkersguide. Deze gids toont de mogelijkheden en veelzijdigheid van het miscanthus papier.
We verwachten dat het boek begin april gelanceerd wordt.
Voor meer info over miscanthus papier, klik hier.

Overigens worden ook de startbewijzen voor Outdoor Gelderland 2016 gemaakt van ons miscanthus papier. Al enkele jaren sponsort BKC dit outdoor event, onder andere door het plaatsen van duurzame planten. Dit jaar wordt het succesvolle evenement nog duurzamer door alles op miscanthus papier te drukken.