Met succes boek miscanthus gepresenteerd

09 mei Met succes boek miscanthus gepresenteerd

Vrijdag 29 april vond de boekpresentatie plaats van het boek ‘miscanthus x giganteus’. Het boek is het resultaat van het tweejarige project ‘papier van olifantsgras’. Met succes is er niet alleen papier, maar ook een boek geproduceerd van miscanthus.

Een uniek naslagwerk
Na het succesvol produceren van papier was de laatste stap van het project de ontwikkeling van een ontwerp voor een goede marktintroductie van het papier. Hiervoor zijn studenten graphic design van ArtEZ hogeschool voor de Kunsten benaderd. De vraag: ontwerp een presentatiemodel waarbij de eigenschappen van olifantsgras en het papier tot hun recht komen.

De studenten hebben een uniek naslagwerk ontworpen van en over miscanthus. Het boek kan het best gelezen worden als naslagwerk voor drukwerk. Naast essays over duurzaamheid en het gewas, bestaat dit boek uit een overzicht van druktechnieken en kleurstellingen. Beide elementen ontmoeten elkaar in het boek en versterken elkaar inhoudelijk en visueel. Doel van dit rijke en gelaagde ontwerp is de lezer informeren over duurzaamheid vanuit verschillende perspectieven.

Boekpresentatie met de gedeputeerde
De boekpresentatie, bij het sfeervolle Vlees & Vis te Zevenaar, was een succes. Het boek werd door de studenten gepresenteerd aan de gedeputeerde van de provincie Gederland, dhr. Michiel Scheffer. Achtereenvolgens was er een informele driegangen lunch. Na afloop kreeg elke gast een exclusief exemplaar van het boek mee.

_DSC2384