Duurzaam innoveren

‘Creating a great environment’

Toepassing

 

BKC werkt graag mee aan nieuwe initiatieven en is een groot voorstander van het bedenken van duurzame en innovatieve oplossingen. Op dit moment werken wij aan een pilot project ism de gemeente Duiven voor het verduurzamen van het industrieterrein. Wij maken hierbij gebruik van de BKC Groenscan met als doel ook de kwaliteit van het openbaar groen te verbeteren. Tevens krijgt een bedrijventerrein hierdoor een duurzaam imago en een grotere aantrekkingskracht voor nieuwkomers.

Innovatie

 

BKC heeft onlangs een BIOBEST subsidie van de Provincie Gelderland mogen ontvangen ter ondersteuning van een onderzoek ter bestrijding van fijnstof, de aanleg van miscanthus (olifantsgras) en het produceren van miscanthus papier. Deze innovatieve ontwikkeling draagt tevens bij aan de Gelderse economie en levert werkgelegenheid.

 

Inmiddels is dit project ten einde. In goede samenwerking met papierfabriek Schut Papier, HAN en diverse universiteiten in Europa en studenten van ArtEZ, is er nu papier van miscanthus gemaakt.

 

Daarnaast is er een kunstproject gestart waar beton, verstevigd met miscanthusvezels, 3D geprint wordt tot fietsenstalling.

 

Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor.