Boombeheer

Boommanagement in optima forma

In de vorm van regelmatige boomcontroles en algemeen boomonderhoud worden alle boomgegevens geregistreerd en opgeslagen. Structuurkenmerken zoals eigenaar, boeknummer, gebruikersgroep en onderhoudsgebied kunnen met verschillende rechten worden gecombineerd. Op deze manier worden de bomen in de toekomst veilig gesteld en optimaal begeleid in groei en ontwikkeling.

 

Tevens levert dit unieke kansen op voor het opzetten van effectieve processen binnen uw beheerafdeling als ook in de communicatie met uw aannemer. Het boommanagement model helpt alle externe rapportages en boomgegevens direct toe te wijzen aan de juiste projecten. Bij het werken met bestekken of begrotingen kunnen per maatregel twee attributen uit alle gegevens worden toegepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een parameter cq deficode (boomhoogte, kroon- of stamdiameter) voor een juiste calculatie. Voor de gebruiker staan omvangrijke rapportages ter beschikking – van een werkbrief tot een statistiek – over de uitgevoerde onderhoudsmaatregelen. Het groene kaartmodel is te integreren en foto’s kunnen worden opgeslagen en geactualiseerd. Het resultaat is een lijst van een beschermwaardig bomenbestand die vervolgens zeer bruikbaar is voor bijvoorbeeld een monumentale bomenlijst binnen een gemeente.

 

Het boommanagement model is ontwikkeld volgens CROW en FLL-richtlijnen en verwerkt ook controlebeurten voor bomen in een bosachtige omgeving (vlakken) als aanlevering voor areaalgegevens. Boommanagement in optima forma!

 

Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor.