BKC volop aanwezig op Outdoor Gelderland 2017

04 jul BKC volop aanwezig op Outdoor Gelderland 2017

BKC sponsort Outdoor Gelderland met snippers en de waterbak

Net als voorgaande jaren heeft BKC ook dit jaar Outdoor Gelderland gesponsord. Zo hebben we als vanouds de waterbak verzorgd in de ring, het gehele terrein houtsnippers voorzien en was op zaterdag de prestigieuze BKC prijs te verdienen bij de ruiters.

De mannen van BKC zijn de gehele dag in de weer geweest de waterbak te voorzien van mooie duurzame platen met het milieukeurmerk. Op verschillende plekken op het terrein zijn houtsnippers geplaatst. Als beloning werd een mooie foto geplaatst op de voorkant van de Gelderlander.

 

De BKC prijs

De BKC prijs is een CSI3* Medium Tour parcours van 1m45 met barrage. Het parcours had 74 starts waarvan 11 deelnemers zich voor de barrage hebben gekwalificeerd. Het was een spannende barrage waarbij maar 4 deelnemers hun paard foutloos door de barrage wisten te sturen.

De winnaar van de barrage is Eugenio Garza Perez uit Mexico. Hij wist de snelste foutloze tijd neer te zetten van 37.11 seconden met zijn paard Bariano.

 

 

Symposium “Iedereen verdient een groene toekomst!”

Sinds vorig jaar een side event van Outdoor Gelderland: het symposium over duurzaamheid. De reden voor dit symposium is de noodzaak ook in de paardensport & -houderij een duurzaamheidsslag te gaan maken. BKC is mede-initiatiefnemer van het duurzame side event.

Tijdens het symposium in congrescentrum Papendal is het dagvoorzitterschap net als vorig jaar in handen van Jan Douwe Kroeske. Met behulp van duurzame voorbeelden uit zijn eigen werkveld en ervaring weet hij de middag op doortastende wijze aan elkaar te praten.

De eerste spreker van de dag was Helga van Leur. Naast haar werk als weervrouw van RTL4 (tot juli 2017) is zij veelvuldig gastspreker over duurzaamheid. Zij vertelt de zaal op inspirerende wijze over de impact van duurzaamheid en maakt daarbij ook de koppeling naar de hippische sector. Zij eindigt haar spreken met een oproep aan alle deelnemers om op concrete wijze drie eigen duurzame voornemens te hebben die je kunt toepassen in je dagelijks leven.

Vervolgens was het woord aan Carmen Portocarero, van de tech startup Avantium. Op een persoonlijke manier vertelt zij over de keuze te werken bij een kleine tech startup in plaats van een corporate business. Treffend vertelt ze over de uitdagingen die je tegenkomt als je vanuit een duurzaam oogpunt wilt ondernemen. Wel met een positieve afsluiting, want: de volhouder zal uiteindelijk winnen.

Na deze plenaire sprekers was er ruimte voor een paneldiscussie met onder meer de lector van hogeschool Aeres, dhr. Ernest van den Boezem, de gedeputeerde van de Provincie Gelderland, dhr. Michiel Scheffer en twee studentes Hippische Bedrijfsvoering. De discussie ontvouwt zich over het creëren van draagvlak voor duurzaamheid in de hippische sector en of en welke taak hier voor de overheid ligt.

Pitch & Win finale

Het hoogtepunt van het symposium is de Pitch & Win finale. Drie studenten van Aeres Hogeschool hebben hun innovatieve en duurzame idee gepitcht voor een volle zaal.

De winnaar van de pitchwedstrijd is Emiel Hut van DOHS BV. Hij heeft de oplossing om met paardenmest geld te verdienen en welke hippische ondernemer wil dat nu niet. DOHS zal na een droogproces van de mest onder meer briketten maken die gebruikt kunnen worden als brandstof. Emiel wint hiermee naast een startbedrag van 1000 euro, een jaar lang professionele begeleiding door BKC en financiële begeleiding door Deloitte. Gefeliciteerd!

DOHS

Voor meer informatie over Outdoor Gelderland, zie de website.